Iaşi, 16 aprilie 2011 – Continental Automotive Iaşi, subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, şi-a deschis porţile pentru vizitatori, astăzi, 16 aprilie, în intervalul 10:00 – 19:00. Evenimentul, ajuns la ce-a de-a 5-a ediţie, se adresează studenţilor, prin organizarea anuală a Competiţiei Studenţeşti, dar şi profesioniştilor din domeniile software, hardware şi mecanică, dornici să cunoască provocările şi noutăţile oferite de industria auto globală.
Participanţii la Ziua Porţilor Deschise au avut ocazia să viziteze 4 test-benchuri unde s-au prezentat activităţile, proiectele şi modul de lucru în cadrul Continental Automotive Romania, o expoziţie a produselor şi proiectelor aflate în dezvoltare la Iaşi şi au avut oportunitatea de a vedea maşini de test hibride de la Toyota.
În decembrie 2010, Continental Automotive Iaşi le-a propus studenţilor facultăţilor tehnice din Iaşi, Suceava, Galaţi şi Chişinău două teme de gândire:
În decembrie 2010, Continental Automotive Iaşi le-a propus studenţilor facultăţilor tehnice din Iaşi, Suceava, Galaţi şi Chişinău două teme de gândire:
· să programeze o maşină de curse electrică să se oprească într-un anumit loc şi
· să dezvolte o unitate de control a funcţionării farurilor.
Astfel, s-au înscris 22 de echipe:
· 13 de la Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi,
· 3 echipe de la Universitatea Tehnică Stefan cel Mare din Suceava,
· 3 echipe de la Universitatea Dunarea de Jos din Galaţi şi
· 3 echipe de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău.
La proiectul de dezvoltare a unei unităţi de control a funcţionării farurilor câştigătoare a fost echipa numărul 6 - de la Universitatea din Galaţi, compusă din Caracaţeanu Cătălin Paul şi Chiru Cezar). La aflarea rezultatelor studenţii au declarat că ''proiectul a fost o provocare, dar efortul a fost răsplătit pe măsură, iar acum suntem foarte fericiţi”.
Echipa care a reuşit să programeze o maşină de curse electrică să se oprească într-un anumit loc a fost una dintre echipele din Suceava (Amariei Gheorghe, Bodorovici Laurentiu şi Bîrsan Valentin). ''Faptul că echipa are 2 studenti abia în anul I de studiu a făcut ca proiectul să însemne o mare acumulare de informaţie într-un timp foarte scurt. Suntem foarte mândri că am reuşit să lucrăm în echipă şi în final să câştigăm în faţa unor echipe mult mai experimentate'' a declarat Amariei la decernarea premiului.
Echipele câştigătoare au primit suma de 900 de euro şi o zi în Continental pentru a afla mai multe despre mediul de lucru, pentru a întâlni managerii şi a-şi face o idee despre cum este să lucrezi în Continental.
Cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro în 2010, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental are aproximativ 150.000 de angajaţi în 46 de ţări.
Până la sfârşitul anului 2009, Continental a investit peste 400 de milioane de euro în activităţile din România. Automotive Group şi Rubber Group precum şi cinci dintre cele şase divizii ale corporaţiei sunt reprezentate în România.Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent aproximativ 10.000 de angajaţi în România.
Sursa: Continental Romania
0 comentarii