Cum sa-mi pregatesc masina pentru vara si/sau concediu de vara? Aceasta intrebare ar trebui sa fie in mintea tuturor posesorilor de masini. Sunt cateva operatii, pe cat de simple, pe atat de importante, mai ales in contextul unei veri foarte calduroase.
Cel mai important este sa trecem la anvelope de vara (asta in cazul in care am neglijat sa facem aceasta operatie pana acum). Comparativ cu anvelopele de iarna, cele de vara au o consistenta diferita, oferind tractiune sporita la temperaturi mai mari de 7 grade Celsius. Sa nu uitam si de o verificare a presiunii rotilor.
Verificarea nivelului de ulei. Pe langa nivelul de ulei este important sa verificam de asemenea, sa nu fie scurgeri, crapaturi la conducte, simeringuri uzate in instalatia de ungere a motorului sau pur si simplu, sa fie pus corect capacul.
Verificarea nivelului antigelului este o operatie importanta pentru a asigura o functionare optima a motorului. Este foarte important sa nu combinam un tip de antigel cu altul, acest lucru poate duce la o uzura accentuata a instalatiei de racire a motorului.
Verificarea nivelelor celorlalte lichide, ale uleiului de cutie viteze, uleiului de servodirectie, lichidului de frana, la cel din urma este bine sa masuram si punctul de fierbere, in cazul in care acesta este mai scazut decat spune constructorul auto, lichidul de frana trebuie chiar inlocuit.
Verificarea instalatiei de aer conditionat. Cu totii stim cat de neplacut este sa conducem kilometri buni la temperaturi foarte ridicate in masina. Odata cu instalatia de aer conditionat trebuie sa verificam si starea filtrului de habitaclu, sa nu uitam ca acesta este recomandat a se inlocui la 15.000 km sau 1 an calendaristic si acest lucru mai ales datorita cantitatilor mari de praf din atmosfera si a poluarii excesive din tara noastra.
Verificarea franelor, a directiei si a suspensiei este extrem de importanta. Ele ne asigura practic siguranta in trafic.
Verificarea stropitoarelor de parbriz si a stergatoarelor are atat un rol estetic cat si unul de siguranta. Este important sa verificam daca stropitoarele nu sunt infundate si daca stergatoarele nu au un nivel avansat de uzura. De asemenea sugeram folosirea solutiilor speciale pentru sezonul cald, care ajuta curatarea parbrizului de praf, mizerii si nedoritele insecte.
Verificarea luminilor nu trebuie neglijata. Ele sunt esentiale in orice anotimp, in conditii de intuneric. Nimic nu poate fi mai rau decat un far ars, un bec spate sau o semnalizare care nu functioneaza.
Va dorim drum bun, concediu placut (sa puteti vizita in liniste cele mai bune cazinouri din Romania) si
trafic cat mai fluent, fara incidente!
0 comentarii