125 de ani de Mercedes-Benz, 10 ani de TIFF.
Mercedes-Benz a recunoscut şi a premiat excelenţa în cadrul festivalului, acordând Premiul de Excelenţă TIFF 2011, regizorului Lucian Pintilie.
Mercedes-Benz: maşina oficială a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2011.
Mercedes-Benz a interpretat pentru a patra oară consecutiv un rol de excepţie la TIFF: în căutarea firească a excelenţei.
Mercedes-Benz şi TIFF 2011 - o asociere parte a Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei.
Între 3 şi 12 iunie 2011, pentru a patra oară consecutiv, Mercedes-Benz a interpretat un rol de excepţie la TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania). În anul în care aniversează 125 de ani, Mercedes-Benz a pornit în căutarea excelenţei la cea de a 10-a ediţie a festivalului. Parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania reprezintă o continuare firească a asocierii iniţiate în 2008.
Maşina oficială TIFF 2011, Mercedes-Benz a exprimat încă o dată asocierea firească a pasiunii pentru inovaţie, perfecţiune şi responsabilitate cu cea de a 7-a artă.
Maşina oficială TIFF 2011, Mercedes-Benz a exprimat încă o dată asocierea firească a pasiunii pentru inovaţie, perfecţiune şi responsabilitate cu cea de a 7-a artă.
Mai exact, legendele Mercedes-Benz au întâlnit lumea filmului: autoturisme Clasa C Noua Generaţie şi autovehiculele comerciale uşoare, Noile Vito şi Viano au stat la dispozitia invitaţilor şi organizatorilor pe tot parcursul festivalului. Jacqueline Bisset, Michele Placido, Monica Bârlădeanu, Fernando Léon de Aranoa şi Radu Muntean sunt doar câteva dintre numele care în acest an au avut la dispoziţie autovehiculele Mercedes-Benz la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2011.
Premiul de Excelenţă TIFF 2011 – acordat de Mercedes-Benz regizorului Lucian Pintilie
Şi în 2011 Mercedes-Benz a recunoscut şi premiat excelenţa în cadrul festivalului, acordând Premiul de Excelenţă TIFF 2011 unei personalităţi care şi-a adus contribuţia deosebită la afirmarea filmului românesc şi valorii cinematografiei autohtone. În 2008, Premiul de Excelenţă a fost înmânat de Mercedes-Benz maestrului Radu Beligan, în 2009, maestrului Mircea Albulescu, iar în 2010, maestrului Liviu Ciulei.
În acest an, Premiul de Excelenţă TIFF 2011 a fost acordat de Mercedes-Benz regizorului Lucian Pintilie. De-a lungul carierei sale, Lucian Pintilie s-a remarcat printr-un stil curajos, sarcastic, având o viziune extrem de critică asupra lumii, operele sale provocând deseori controverse sau cucerind pe loc audienţa şi critica. Lucian Pintilie este considerat, pe bună dreptate, una dintre sursele de inspirație majore pentru cineaștii Noului Cinema Românesc. Un artist al ecranului elogiat în ţară şi străinătate, dar şi o personalitate remarcabilă a teatrului românesc şi internaţional, Lucian Pintilie s-a născut la data de 9 noiembrie 1933, la Tarutina, în sudul Basarabiei.
Printre titlurile care au marcat cariera celebrului regizor şi au încântat audienţa, se numără: debutul său în regia de film, Duminica la ora 6 (1965), Reconstituirea (1971) - un clasic al istoriei filmului românesc, rămâne în mod cert unul dintre filmele cele mai reprezentative pentru cariera lui Pintilie şi totodată cel care i-a adus consacrarea definitivă, Salonul numărul 6 (1978), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Balanța(1992), O vară de neuitat (1994), Prea târziu (1996), Terminus Paradis (1998), După-amiaza unui torționar (2001), Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003), Tertium non datur (2006).
Pe plan internaţional, regizorul s-a făcut remarcat în special cu filmele Balanţa (1992), cu Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc şi Maia Morgenstern – a cărei interpretare a fost răsplătită cu Premiul Academiei Europene de Film pentru Cea mai bună Actriţă într-un rol Principal în 1993, O vară de neuitat (1994), cu celebra actriţă Kristin Scott Thomas (The English Patient, Mission: Impossible, Four Weddings and a Funeral, Il y a long temps que je t’aime) în rolul principal, prezent în competiţia Festivalului de Film de la Cannes în 1994, Prea târziu, nominalizat la Palme d‘Or în 1996, Terminus Paradis, distins cu Premiul special al Juriului la Veneţia în 1998 sau După-amiaza unui torționar (2001), prezent şi el în competiţia Festivalului de la Cannes.
125 de ani de Mercedes-.Benz, 10 ani de TIFF
Anul 2011 este unul aniversar atât pentru Mercedes-Benz, cât şi pentru TIFF. Astfel, Mercedes-Benz aniversează în acest an 125 de ani de inovaţie ce marchează timpul scurs de la momentul în care s-a născut automobilul. Mai exact, pe 29 ianuarie 1886, Carl Benz a schimbat lumea, atunci când prima pagină din istoria Mercedes-Benz a fost scrisă la Biroul de Patente din Berlin, unde a înregistrat patentul Benz, ceea ce este considerat a fi chiar primul automobil din lume.
De asemenea, Festivalul Internaţional de Film Transilvania aniversează 10 ani de la prima ediţie.
Producţiile senzaţionale, invitaţi de marcă, surprize inedite, petreceri incendiare, evenimente interesante şi un număr impresionant de participanţi au alcătuit cadrul în care Mercedes-Benz a demonstrat şi de această dată adaptabilitatea şi flexibilitatea mărcii atunci când vine vorba de manifestări culturale autohtone capabile să fascineze cinefilii din întreaga lume.
Recent, TIFF a fost acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF). Acreditarea FIAPF funcţionează drept o etichetă a calităţii festivalului şi contribuie la dezvoltarea acestuia, garantându-i o promovare eficientă printre profesioniştii din întreaga lume. Astfel, TIFF a ajuns într-o companie selectă, alcătuită din 40 de alte festivaluri competitive din întreaga lume.
Mai multe detalii despre TIFF 2011 sunt disponibile la adresa: www.tiff.ro.
Asocierea Mercedes-Benz şi TIFF 2011 reprezintă un demers Mercedes-Benz Romania parte a Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei (www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei ).
Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei reuneşte o serie de manifestări menite să vorbească despre ideea de excelenţă şi să reamintească de promisiunea lui Gottlieb Daimler "The best or nothing".
Sursa: Mercedes-Benz Romania
0 comentarii