Opel Ampera
Opel pune în funcţiune o instalaţie solară de acoperiş extinsă în Rüsselsheim.
Puterea totală de 8.15 MWp a instalaţiei o face una dintre cele mai mari montată pe o fabrică din Europa.
Flota de Ampera de la sediul central Opel, alimentată cu energie electrică din surse solare.

Rüsselsheim. Opel continuă drumul către energia solară şi pune în funcţiune una dintre cele mai mari unităţi electrice solare de acoperiş din Europa, cu o capacitate de 8.15 MWp (megawatt de vârf). Alături de fabricile Opel din Kaiserslautern (Germania) şi Zaragoza (Spania), uzina din Rüsselsheim este parte a unei reţele europene de centrale electrice solare de acoperiş, care produce 19.1 milioane de kilowaţi-oră de electricitate din energie solară în fiecare an. Această producţie ar fi suficientă pentru necesarul anual de energie al 5.800 de gospodării.

Ca parte a iniţiativei sale pentru generarea de energie electrică din surse regenerabile, Opel şi investitorul Wattner AG din Köln a inclus o linie suplimentară de unităţi de alimentare solare de acoperiş în Rüsselsheim în reţeaua publică. Panoul de pe acoperişul clădirii K40 are o putere de 1,4 MWp. Alte module solare, cu puteri de 2,2 şi 3,1 MWp, au fost deja instalate pe acoperişurile clădirilor M55 şi K65. Cu acest nou stadiu de dezvoltare, centralele solare de acoperiş din Rüsselsheim au ajuns la capacitatea proiectată în prezent, un total de 8.15 MWp. Staţia solară de pe acoperişul clădirii K170, cu 1,45 MWp, este în funcţiune din 2010.

Panourile solare din Rüsselsheim acoperă o suprafaţă de 225.000 de metri pătraţi, echivalentul a 32 de terenuri de fotbal. Uzina din Rüsselsheim va genera aproximativ 7,3 milioane de kilowaţi-oră (kWh) din razele soarelui. Aceasta reprezintă o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 3150 de tone pe an. Energia electrică solară este alimentată în reţea şi este utilizată direct la producţia de vehicule. Energiea electrică neutilizată este transferată în reţeaua publică gestionată de către autorităţile municipale din Mainz.

Cu 19,1 milioane de kilowaţi-oră de electricitate generată anual în toată Europa, în jur de 8200 de tone de emisii de CO2 pot fi evitate în acest mod. Compania are în vedere, de asemenea, construcţia de astfel de instalaţii pentru alte fabrici Opel din Europa.

Panouri solare din Russelsheim
"Pentru Opel, protecţia mediului este o sarcină integrată. Tehnologiile inovatoare şi ecologice nu sunt doar o parte din vehiculele noastre. Şi producţia noastră este eficientă din punct de vedere ecologic. Cu noua unitate de energie solară din Rüsselsheim putem contribui la conservarea resurselor şi la reducerea emisiilor de CO2", spune Anja Kleyboldt, Director Proiecte de Logistică Strategică Opel.

"Producţia de energie din surse regenerabile aproape de locul unde este nevoie de respectiva energie este foarte importantă pentru Wattner. Aproape nimeni altcineva nu a reuşit să pună în aplicare acest concept la fel de eficient ca Opel", spune CEO-ul Wattner AG, Ulrich Uhlenhut. 

Energie regenerabilă şi mobilitate ecologică
În plus, Opel Ampera, care este "Car of the Year - Maşina Anului 2012" şi cel mai bine vândut sedan electric, cu mai mult de 20 la sută cotă de piaţă în prima jumătate a anului 2012, este alimentat la sediul Opel din Rüsselsheim din surse de energie solară. În septembrie 2009, un aşa-numit "aparat solar", a fost instalat în faţa clădirii Adam Opel din Rüsselsheim. Sistemul fotovoltaic  se roteşte pe două axe, pentru a fi întotdeauna îndreptat în direcţia soarelui, câştigând astfel un randament maxim. Energia solară generată de acest sistem este alimentată înapoi în reţeaua electrică a clădirii sediului central Adam Opel care, la rândul său, alimentează două staţii electrice pentru flota Ampera.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii