Bosch Touch & Feel
Bosch prezintă noul ecran tactil cu elemente haptice în cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2016.
„Touch & Feel”: tastele de pe ecranul tactil pot fi identificate prin atingere datorită diferitelor structuri ale suprafeţei.
Diferenţele de presiune la atingerea cu degetul ac
ționează diferite funcţii
Câştigător al premiului pentru inovaţie CES 2016.

Un ecran tactil cu feedback haptic dezvoltat de Bosch a primit „Premiul pentru inovaţie CES 2016” la categoria „Sisteme Audio/Video Integrate în Autovehicul” pe data de 10 noiembrie 2015. Caracteristica specială a ecranului tactil: datorită feedback-ului haptic, utilizatorii pot acţiona interactiv aplicaţiile sistemului de infotainment precum sistemul de navigaţie, radioul sau funcţiile smartphone-ului. Tastele afişate pe ecranul tactil oferă senzaţia unor butoane reale, aşadar utilizatorii pot deseori să se orienteze pe tastatură fără să se uite la aceasta în timp ce folosesc aplicaţiile. Aceştia îşi pot menţine privirea asupra drumului pentru perioade mai lungi de timp, sporindu-se astfel semnificativ siguranţa în timpul conducerii. „Noul ecran tactil combină acţionarea simplă a butoanelor mecanice cu avantajele unui ecran tactil, facilitând semnificativ utilizarea” a afirmat Manfred Baden, preşedintele diviziei Bosch Car Multimedia. „Tehnologia inovatoare oferă tot ceea ce este necesar pentru a-şi asigura succesul pe piaţă.” Premiile pentru inovaţie CES sunt sponsorizate de Consumer Technology Association (CTA)TM şi identifică cele mai bune produse din cadrul CES înaintea ediţiei din fiecare an. Bosch a fost anterior câştigătorul premiului „Best of CES“ pentru sistemul Chevrolet MyLink la categoria „Car Tech” (tehnologie auto) în 2013.

Sensibilitate până în vârful degetelor, pentru siguranţă sporită în timpul conducerii
Noul ecran tactil oferă o formă unică de interacţiune. Atunci când este atins, afişajul răspunde prin elemente haptice, pe lângă semnale vizuale și acustice.

Şoferii pot simţi tastele ecranului tactil fără să le privească datorită diferitelor structuri ale suprafeţelor – şi fără declanşarea imediată a unei acţiuni. Suprafeţele dure, fine sau chiar cu modele reprezintă butoane şi funcţii diferite. Butonul virtual nu este activat până când operatorul nu îl apasă mai puternic. Utilizatorii au senzaţia că apasă un buton mecanic normal. Cu toate acestea, în aparență ecranul tactil cu elemente haptice nu diferă de un ecran convenţional.

De asemenea, ecranul tactil recunoaşte gradul de presiune aplicată de degete şi, în consecință, activează funcţii diferite. De exemplu, o presiune uşoară iniţiază funcţia Ajutor; prin aplicarea de diferite presiuni, utilizatorii pot controla cât de repede sau încet pot naviga printr-o listă. Deoarece şoferii pot simţi tastele, privirea tastaturii în timpul apăsării unui buton pentru a schimba un post de radio (de exemplu) este, deseori, inutilă - privirea rămâne concentrată asupra drumului mai mult timp. Ecranul tactil este prevăzut cu doi senzori: un senzor tactil convenţional şi un senzor secundar care măsoară nivelul presiunii aplicate de degete. Pentru a crea diferite structuri ale suprafeţei sunt utilizate un software special şi mecanica suspensiei. 

Pur și simplu conectat.
Vizitaţi Bosch la CES 2016 în Las Vegas, NV, SUA

Sursa: Bosch Romania 
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii