ChargeScape

BMW, Ford şi Honda au început operaţiunile noului joint venture pe care l-au anunţat anul trecut şi au numit primul director executiv şi director tehnic executiv. ChargeScape este o platformă software care integrează automobilele electrice (EV) în reţeaua electrică, susţinând stabilitatea reţelei, oferind tototdată economii financiare utilizatorilor de automobile electrice când sunt conectați la rețea.

Anunţul subliniază faptul că producătorii de automobile rămân angajaţi faţă de automobilele electrice - inclusiv a celor plug-in hybrid - şi se concentrează pe reducerea costului total de proprietate (TCO) pentru clienţii lor.

Pe măsură ce din ce în ce mai mulţi americani trec la automobile electrice, costurile mai mici de alimentare au devenit cele mai importante pentru utilizatori, în special atunci când se încarcă acasă, unde are loc 80% din încărcarea automobilelor electrice conform estimărilor Departamentului pentru Energie al SUA. În acelaşi timp, reţelele electrice ale ţării au fost supuse unei tensiuni tot mai mari din cauza cererii de energie electrică din centrele de date şi a naturii intermitente a surselor regenerabile.

Pentru a îndeplini aceste nevoi, tehnologia ChargeScape se conectează wireless la automobilele electrice şi, colaborând cu companiile de utilităţi participante, gestionează fluxul de energie pentru încărcarea mașinilor electrice în conformitate cu condiţiile în timp real ale reţelei, reducând temporar puterea atunci când reţeaua este suprasolicitată prin încărcare inteligentă (V1G) şi chiar alimentează cu energie în reţeaua electrică atunci când este necesar (V2G). Conducătorii de automobile electrice au potenţialul de a fi recompensaţi financiar pentru flexibilitatea lor şi au întotdeauna automobilul încărcat până la ora specificată.

ChargeScape se bazează pe succesul înregistrat deja al colaborării acestor producători de automobile privind încărcarea inteligentă prin intermediul Platformei de Integrare a Reţelei Deschise (OVGIP), printre ai cărei clienţi se numără companii de utilităţi prezente în mai multe state precum Duke Energy, Xcel Energy şi Eversource Energy.

Consiliul numeşte două persoane-cheie în conducere

După lansarea oficială a joint-venture-ului, BMW, Ford şi Honda au anunţat numirea primului director executiv al ChargeScape, Joseph Vellone.

Aducând 15 ani de experienţă în sectoarele energetice şi climatice, Vellone a făcut recent parte din echipa fondatoare a companiei start-up de software ev.energy, unde a lansat şi a crescut afacerea companiei în America de Nord pentru a include peste o duzină de companii de utilităţi şi 150.000 de automobile electrice.

„Calităţile de lider ale lui Joseph şi palmaresul în operarea companiilor start-up clean tech este exact ceea ce avem nevoie pentru a face din ChargeScape un succes”, a declarat actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al ChargeScape, Shaun Bugbee de la BMW.

Înainte de a se alătura ev.energy, Vellone a lucrat drept consultant de management la Boston Consulting Group (BCG), unde a făcut parte din divizia de energie şi mediu a companiei. Este absolvent al Universităţii Princeton şi al London School of Economics. În timp ce era în liceu, cercetarea lui privind pilele de combustibil cu hidrogen a fost onorată de Congres şi de Casa Albă.

„SUA şi-au stabilit obiective ambiţioase pentru implementarea energiei regenerabile şi adoptarea automobilelor electrice, iar ChargeScape este aici pentru a reduce decalajul dintre cererea şi oferta de energie electrică”, a spus Vellone. „Vrem să transformăm automobilele electrice dintr-o datorie într-un activ pentru reţeaua electrică şi să contribuim la furnizarea unui viitor de transport curat pentru ţara noastră.”

Nou numit director tehnic executiv (CTO) al ChargeScape, Kalidindi Raju are peste 15 ani de experienţă în conducerea organizaţiilor tehnologice de înaltă performanţă şi este un lider recunoscut în arhitectura cloud, inteligenţă artificială, învăţare automată, analiză, inginerie de date şi dezvoltare de produse. Anterior a deţinut funcţii de conducere la Amazon, OATI şi alte companii de tehnologie.

Raju deţine un Master în Administrarea Afacerilor de la Texas A&M International şi o diplomă de licenţă în informatică şi inginerie de la Institutul Naţional de Tehnologie din Rourkela (India).

„Deşi se aşteaptă ca piaţa de integrare a automobilelor în reţea să fie extrem de competitivă, parteneriatele noastre cu cei mai mari producători auto din lume ne oferă un avantaj semnificativ. Cu acces direct la automobile, le permitem companiilor de utilităţi să optimizeze încărcarea automobilelor electrice în mod sigur şi fiabil”, a declarat Raju. „Plănuim să valorificăm pe deplin acest avantaj-cheie.”

Despre ChargeScape

ChargeScape este o companie de tehnologie care conectează companiile de utilităţi electrice, producătorii de automobile şi conducătorii de automobile electrice folosind software. De la birourile sale din New York, ChargeScape ajută la stabilizarea reţelelor electrice prin optimizarea fluxului de energie în şi din bateriile automobilelor electrice şi îi ajută pe conducătorii de automobile electrice să economisească bani la încărcare prin rambursare şi alte stimulente. Compania numără BMW, Ford şi Honda drept investitori, iar producătorii auto suplimentari urmează să se alăture în lunile următoare.

Sursa: BMW România

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii